Fietsweek Zwolle

Beste student,

Zwolle is een echte fietsstad, de stad was dan ook niet voor niets de fietsstad van het jaar in 2014. De stad is nog steeds bezig om het voor de fietser optimaal te maken. Van zaterdag 17 september tot en met vrijdag 23 september is de Zwolse Fietsweek. Natuurlijk doen wij, als opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling- Mobiliteit, mee aan deze sportieve week.

Allereerst wordt door studenten op zaterdag 17 september de wedstrijd langzaam fietsen georganiseerd. Wil je graag komen kijken of meedoen? Dat kan! Neem je fiets mee en ga de uitdaging aan. De wedstrijd vindt plaats van 11 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags bij bibliotheek Waanders in Zwolle. Daarnaast wordt op dinsdag 20 september een mini symposium gehouden en op vrijdag 23 september  een gastcollege gegeven in het kader van de Fietsweek. Op deze dagen vertellen fietsprofessionals over o.a. fietsvriendelijke steden, de Fiets Telweek en de Fietsersbond.

De Stad, Fietsen en Gezondheid

Op dinsdag 20 september vertelt Carlijn Kamphuis van de Universiteit Utrecht alles over de inrichting van fietsvriendelijke steden en geeft ze aan waar fietsen en gezondheid elkaar aantoonbaar (positief) beïnvloeden en waar wellicht ook niet.

Na de WetenschapsUpdate van Carlijn Kamphuis gaan we de diepte in tijdens de parallelsessies. In deze vier sessies wordt de praktische kant van fietsbeleid en gezondheid toegelicht.

Programma

•             10.00  Welkom en opening

•             10.05  WetenschapsUpdate ‘De Stad, Fietsen en Gezondheid’

•             10.40  Start parallelsessies

•             11.30  Korte break

•             11.45  Plenaire discussie met sprekers en aanwezigen over actuele onderwerpen

•             12.15  Afsluiting

Locatie: G2.20

Kijk voor meer informatie over het programma en aanmelden voor het mini symposium op: http://nationaalverkeerskundecongres.nl/collegetour. Deelname is gratis!

De Fietstelweek en toekomstvisie Fietsersbond

Op vrijdag 23 september komt Sanne van Zundert, werkzaam bij Keypoint Consultancy, de Fietstelweek nader toelichten. Waarom is het belangrijk dat we meer weten over het gedrag van fietsers? Wat kunnen verkeerskundigen daarmee? De Fietstelweek valt in dezelfde week als de Zwolse Fietsweek.

Naast Sanne komt Saskia Kluit, voorzitter van de Fietsersbond haar verhaal doen. Dit verhaal zal gaan over de visie van de Fietsersbond op de toekomst van de fiets in Nederland.

Programma

12:30 – 13:00 uur: Sanne van Zundert (Keypoint Consultancy)

13:00 – 14:00 uur: Saskia Kluit (voorzitter Fietsersbond)

14:00 – 14:30 uur: Discussie en afsluiting

Locatie: T0.13

We zien je graag op zaterdag, dinsdag en/of vrijdag! Want jij komt toch ook?

Wil je het hele programma van de Fietsweek bekijken? Check dan www.fietsweekzwolle.nl.

Geef een reactie