Innovatieteam terugblik studiejaar 2015- 2016

Het volgen van een studie is een serieuze aangelegenheid. Vakken volgen, tentamens maken, opdrachten maken en zorgen dat alle studiepunten behaald worden. Voor veel studenten is dit de dagelijkse gang van zaken. Maar, er zijn er altijd die alleen aan het volgen van vakken niet genoeg hebben. Ze voelen zich betrokken bij de opleiding, en willen daar graag een extra stapje voor zetten. Alle studenten (en docente) die deel uit maken van het innovatieteam, hebben deze instelling. Oké toegegeven, een beetje lol maken hoort hier ook wel bij.

Het innovatieteam is in oktober 2015 voor het eerst bij elkaar gekomen met als doel: hoe gaan we meer meiden laten zien hoe mooi het vakgebied “ruimtelijke ontwikkeling- mobiliteit” is? Niet alleen een aantal meiden wilde hier over nadenken, er meldde zich ook een aantal heren.
Na twee bijeenkomsten bleek dat we allemaal verder wilde met iets doen voor de opleiding. Een van de geopperde ideeën was het organiseren van een inspiratiedag, waarmee wij elkaar als studenten ook beter zouden leren kennen. Ondanks dat de opleiding klein is, weten we bijzonder weinig van andere studiejaren.

Op 12 april 2016 was de eerste succesvolle inspiratiedag. Een aantal interessante gastsprekers en de inspiratiemarkt waarop we aan elkaar konden laten zien waar we afgelopen half jaar mee bezig zijn geweest.

IMG-20160413-WA0011 IMG-20160413-WA0022 WP_20160412_14_36_04_Pro WP_20160412_14_34_10_Pro

Na de inspiratiedag was het duidelijk dat het innovatieteam verder wilde met nog meer dingen organiseren. Tussen april 2016 en nu heeft het innovatieteam iets serieuzere vormen aangenomen Er is een voorzitter aangesteld, een secretaris, communicatie intern en extern en per project worden er projectleiders gekozen. Het klinkt allemaal heel officieel, maar behalve serieuze zaken is het voor ons ook een mooie manier om ons zelf te ontwikkelen én iets te betekenen voor de opleiding.

Vanaf september 2016 bestaat het innovatieteam uit: (v.l.n.r) Robin Maatjes (4e), Natascha de Kruif (docent), Nina Veders (afstudeerder), Femke van Goor (4e), Simone Wassink (3e), Joey Laurens (4e),  Bas Eilert (3e) en Simon Friso (2e)

innovatieteam 2016-2017

Op vrijdag 1 juli 2016 heeft het innovatieteam zijn laatste vergadering van dit schooljaar gehad. Daarna hebben we de avond gezellig afgesloten in Zwolle. Het was nog lang gezellig en onrustig in de stad…

Op 9 september 2016 worden alle studenten en docenten uitgenodigd om het nieuwe studiejaar te openen. Wij zijn druk met het regelen van een leuke activiteit en een barbecue.

Het innovatieteam komt 22 augustus weer bij elkaar om verder te gaan met alle mooie en leuke plannen voor het studiejaar 2016/ 2017. Maar eerst gaan we genieten van een welverdiende vakantie!

Namens het innovatieteam wensen wij iedereen een goede vakantie toe!

 

Geef een reactie