Stage ervaring Provincie Overijssel

Werken bij de overheid: stage ervaring Provincie Overijssel

Door Haitze Witteveen

Of je nu werkt voor de overheid of bij een adviesbureau: dat zijn twee totaal verschillende werelden. Mocht je twee stages willen lopen dan is het natuurlijk raadzaam om zowel een overheidsorganisatie te kiezen als een commercieel bureau.

Momenteel loop ik mijn stage bij de Provincie Overijssel, op de eenheid Wegen en Kanalen. 1 september 2016 ben ik hier begonnen en inmiddels is het alweer november dus de tijd vliegt!

Vanaf de start van mijn stage ben ik bij een project betrokken. Dit betreft de N737 Deurningen – Enschede die moeten worden gereconstrueerd. De Provincie ziet hier een mooie kans in om te experimenteren met de toepassing van innovaties en het is mede aan mij om uit te zoeken hoe we aan deze ‘proeftuin’ invulling gaan geven. Alle betrokken (interne) partijen (experts op het gebied van verhardingen, groen, geluid, verkeersveiligheid etc.) hebben zo hun eigen doelstellingen en wensen en eisen t.a.v. het project. En natuurlijk heeft de provincie ook bedrijfswaarden waaraan moet worden voldaan. Het is mede aan mij om te zorgen dat hier een lijn in ontstaat.

Ook houd ik me bezig met asset management. Het doel hiervan is om een optimale prestatie te halen uit de gebruiksmiddelen (de assets). Dit gaat heel ver, een asset is bijv. een verkeersbord, soort verharding, belijning, een kunstwerk etc. Dus in andere woorden: alles wat de provincie beheert. Door de voortdurende stroom van projecten en onderhoudswerkzaamheden veranderen de assets natuurlijk mee. Ik ben betrokken in het proces om deze assets in beeld te krijgen zodat ze mee kunnen worden genomen binnen het programma asset management.

Dit is in hoofdlijnen waar ik me mee bezig houdt. Verder heb ik natuurlijk veel kleinere werkzaamheden en ga ik me op den duur ook bezig houden met verkeersveiligheid en fietsknelpunten etc. Dus ik loop overal mee en zie wat er gebeurd. Komende week ga ik meelopen op het steunpunt en o.a. mee op weginspectie/schouw. En mocht het toch een beetje gaan ‘winteren’ dan krijg ik wellicht ook wat mee van de gladheidbestrijding. Van alles wat, een prima meeloopstage dus.

En dus nog genoeg om over te schrijven. Ik zal mijn ervaringen hier t.z.t. weer plaatsen.

Geef een reactie